Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Pristagare 2022

Pristagare innovation 2022: Lapland View Lodge
På det ikoniska Luppioberget har Johan och Sara Väisinen skapat ett spektakulärt och unikt arktiskt landskapshotell, ett nytt landmärke i Tornedalen som etablerat resmålet Swedish Lapland på nya internationella marknader. Innovativa byggmetoder och arkitektoniska lösningar har övervunnit bergets utmaningar och låter nu gästerna njuta och möta en makalös utsikt över vackra Torneälv och det böljande skogslandet från såväl det egna hotellrummet som från restaurang, lounge och den makalösa spabyggnaden med bastu.

Pristagare brobyggare 2022: Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport
Ann-Christin har hjälpt till att föra Luleå ut i världen och världen till Luleå. En fantastisk person som ger en känsla av att ingenting är omöjligt. Arbetar outtröttligt för att etablera Luleå Airport som en viktig aktör inte bara i regionen utan även på en nationell arena. Annki vet vad som händer när man kraftsamlar tillsammans, inleder samarbeten och styr mot samma mål. Det är mycket tack vare henne som vi har fått inte mindre än tre internationella flyglinjer till Luleå under ett och samma år. London, Paris, Düsseldorf. Hennes arbete har gjort det möjligt för många entreprenörer att utvecklas, växa, anställa och innovera. Det är en fantastisk känsla att se alla dessa fransmän nyttja Luleås isvägar på sina sparkar. Ett konkret bevis på att hennes arbete har gett resultat!

Pristagare möjliggörare 2022: Ájtte
Svenskt Fjäll- och Samemuseum är en drivkraft för turismutvecklingen i Jokkmokk och hela resmålet Swedish Lapland. Innehåll och paketering möter den växande nationella och internationella målgruppen ”den nyfikna upptäckaren” efterfrågan på lärande upplevelser och kunskap om den världsunika samiska kulturen och vårt kulturlandskap. Med traderad kunskap som utgångspunkt skapas reseanledningar och värden, dels för den egna verksamheten, men även för den ikoniska Jokkmokks marknad, där Ájtte är ett naturligt centrum för platsens besökare. Ájtte är en möjliggörare för en bred publik såväl privatresenärer som studieresresor – året om genom världsunika utställningar utifrån egna samlingar, temporära konstutställnngar, föreläsningar, konserter, den arktiska botaniska trädgården Fjällträdgården, Laponianoden, konferensavdelning, unikt bibliotek, forskning och dokumentation.

Pristagare Spirit of Swedish Lapland 2022: Bröllopsfotograferna Rebecca Lundh och Asaf Kliger
Genom stor yrkesskicklighet och idogt arbete – i kyla, under midnattssol, sena kvällar och tidiga mornar – fångar de bilder som gör att människor vill besöka arktiska Sverige. Bilderna fångar inte bara design och skönhet utan också de lyckligaste dagarna i livet, när kärleken firas. Deras perspektiv breddar bilden av Swedish Lapland. Bilderna står i skarp kontrast till den annars så dominerande industrin och tillför en dimension av konst, eskapism och jämställdhet. Deras foton är för giftaslystna en drivkraft till resa. Både Asaf och Rebecca är dessutom naturliga ambassadörer för sin plats och bidrar till att företagens upplevelser får vingar över jorden. Rebecca har medverkat i SVTs Bröllopsfotograferna och anlitats som talare vid stora konferenser för yrkesfotografer. Asaf har nätverk över hela världen och gör utställningar både i Lund och Tel Aviv.

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.