Swedish Lapand Visitors Board logotyp
English flagEng

Ny webbplats ska locka inflyttare till Arvidsjaur

Ny webbplats ska locka inflyttare till Arvidsjaur

Den internationella närvaron en del av vardagen i Arvidsjaur, mycket tack vare biltestbranschen som har verkat på orten sedan början av 1970-talet. Nu jobbar kommunen för att locka fler internationella inflyttare.

I Arvidsjaur finns många entreprenörer och nya invånare med rötter i olika europeiska länder. Flygplatsen har dessutom flera internationella direktflighter till olika destinationer i Tyskland. Nu jobbar Arvidsjaur för att synliggöra kommunens attraktiva fördelar för att locka ännu fler inflyttare, bland annat genom nya webbplatsen www.flyttatillarvidsjaur.se. Vi fick en pratstund med Karin Jonsson, webbutvecklare och delaktig i NSGD-teamet i Arvidsjaur.

Reflektera kring hösten och det vi hittills har gjort tillsammans inom NSGD Attraktion i Arvidsjaur?
– I början av september startade arbetet i Arvidsjaur med en workshop tillsammans med NSGD’s Attraktions-team. Vi reflekterade kring kommunens attraktionskraft, vart vi är på väg och vilka förbättringsområden som finns för att vi ska ta oss dit. Det var värdefullt att få hjälp att identifiera de områden som vi borde fokusera på för att Arvidsjaur ska bli mer attraktivt att flytta till. Nu kan vi alla jobba tillsammans mot samma mål. Vi har även använt oss av den digitala AIDA-metodiken och Swedish Lapland Visitors Boards AI-verktyg för att attrahera en för oss viktig målgrupp inflyttare: tyskar. Annonserna är nu live på Facebook och vi har redan sett väldigt positiv respons

Berätta om Arvidsjaurs prioriteringar, vad är ert fokus och varför?
– Prioritering är att locka fler inflyttare, välkomna de som redan flyttat hit och att synas så mycket vi bara kan och sprida positiva händelser och artiklar om området på olika kanaler. Bostäder är också en viktig prioritering och framöver kommer vi att jobba med att kartlägga ödehus som kan bli potentiella framtidsboenden.

Om du får drömma – vart är Arvidsjaur om 5 år ?
– Om 5 år är Arvidsjaur ett ännu mer levande samhälle som även har spridit sig ut i byarna runt centralorten. Här finns ett konstant flöde av både turister och inflyttare året runt. Samtidigt har vi ett fortsatt växande och attraktivt näringsliv, avslutar Karin.

Mer på samma tema

Sök på Swedish Lapland

Skriv din sökning ovan och sökresultaten visas här nedan.